Alec Baldwins Rust får premiere på polsk festival

Nesten tre år etter at Alec Baldwin skjøt og drepte den ukrainske filmfotografen Halyna Hutchins ved et uhell under innspilling, får westernfilmen kinopremiere.

Filmen som ble globalt omtalt da filmfotografen Halyna Hutchins ble skutt og drept på sett vil få verdenspremiere under den polske filmfestivalen Camerimage Film Festival i november.

Det skriver Deadline som var blant mediene som omtalte saken først.

Vil hedre den ukrainske filmfotografen

«Under festivalen hedrer vi Halynas minne med et øyeblikks stillhet og med et panel av filmfotografer som diskuterer sikkerhet på filmsett» uttalte festivalsjef Marek Zydowicz, som understreket at de vil få en spesiell mulighet til å minnes den ukrainske filmfotografen.

Festivalarrangøren har videre uttalt at: «Til tross for at det var utfordrende for filmcrewet å opprettholde Hutchins’ kunstneriske visjon, var det veldig viktig for filmskaperne å fullføre arbeidet hennes, noe de så på som sin plikt.»

I forbindelse med visningen vil det være en paneldiskusjon med filmens regissør, Joel Souza, filmfotograf Bianca Cline som filmet resten av Rust, og Hutchins mangeårige mentor ved AFI Film School, Stephen Lighthill.

I følge festivalarrangøren skal panelet diskutere hendelsene rundt filmen og hvordan produksjonen ble fullført med Cline som ny fotograf på filmen, etter at Hutchins døde.

Alec Baldwin selv vil ikke delta på verdenspremieren. Skuespilleren, som også er produsent på filmen, ble frikjent for uaktsomt drap i august. Filmens våpenansvarlig, Hannah Gutierrez-Reed soner for tiden en 18 måneders fengselsstraff for uaktsomt drap.

Ladd våpen på sett


Hutchins ble drept og regissør Souza ble skadet den 21. oktober 2021, etter at en Colt .45-pistol som Baldwin pekte på Hutchins med, avfyrte et skudd. Det skjedde under innspilling ved Bonanza Creek Ranch nær Santa Fe, New Mexico, der indie-western ble filmet.

Baldwin, har hele tiden insistert på at han ikke trakk i avtrekkeren og at pistolen avfyrte skudd av seg selv. hadde risikert opptil 18 måneder i statlig fengsel hvis han ble funnet skyldig. Opptaket og nedfallet er fortsatt et populært tema blant kinematografer og andre bransjearbeidere under linjen.

Filmen handler om en 13 år gammel gutt som etter foreldrenes død i Wyoming på 1880-tallet, blir overlatt til seg selv sammen med boren sin.

De drar på flukt med bestefaren sin etter at han blir dømt til hengning for – ja du gjettet riktig – uaktsomt drap på en lokal rancher.

LES OGSÅ:

Ta en titt på den første teaseren for The Last of Us sesong 2

Filmskaper Håvard Bustnes til TBA: – Vurderte å legge ned hele prosjektet

The Penguin: Mørkt og forbilledlig heltefritt gangsterepos

Hamed Sinno til TBA: – Hvis du ikke får dødstrusler på Twitter i 2024, da har du ikke gjort det riktig

Følg oss på TiktokInstagramBlueskyX og Fjes.

Del dette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kulturplattformen TBA