Nå kommer filmen Donald Trump ikke vil du skal se – om ham selv

Foto: Nordisk FIlm Distribusjon


Eks-presidenten fyrer løs på Truth Social, mens regissør Ali Abbasi forteller om Trumps forsøk på å stoppe filmen til The New York Times. Nå kommer The Apprentice på kino.

Se traileren nederst i saken

I et innlegg på sin egen plattform, Truth Social, har Donald Trump delt noen tanker om den nye filmen om ham selv: The Apprentice

Nemlig at dette var en «billig, ærekrenkende og politisk motbydelig konspirasjons-jobb», og dessuten «sluppet rett før presidentvalget 2024 for å prøve å skade den største politiske bevegelsen i vårt lands historie, MAKE AMERICA GREAT AGAIN!».

Han lurer også på om filmen har rett til å bruke den velkjente tittelen uten godkjenning. 

«Min tidligere kone, Ivana, var en snill og fantastisk person, og jeg hadde et flott forhold til henne helt til dagen hun døde. Forfatteren av denne søpla, Gabe Sherman, en lavpannet og talentløs skribent, som lenge har blitt mye diskreditert, visste dette, men valgte å ignorere det», skriver Trump videre

«Så trist at MENNESKELIG AVSKUM som folkene som er involvert i dette forhåpentligvis mislykkede prosjektet, får lov til å si og gjøre hva de vil for å skade en politisk bevegelse som er mye større enn noen av oss. MAGA2024!».

Trump trumper på Truth Social. Skjemdump.

Regissør Ali Abbasi svarte på X: 

«Takk for at du tok kontakt, Donald Trump. Jeg er tilgjengelig for å snakke mer om du vil. I dag er en travel dag med mye presse for The Apprentice, men jeg kan kanskje ringe deg i morgen.»

Spoiler alert: Dette er ikke første gang eks-presidenten og presidentkandidaten har hatt noe å melde om filmen med Sebastian Stan i hovedrollen.

En yngre, mer ydmyk Trump 

Den premiereklare filmen er beskrevet som et blikk på det Machiavelliske båndet mellom den unge Donald J. Trump, spilt av Sebastian Stan (mest kjent fra Marvel-universet som Bucky Barnes), og advokaten og fikseren Roy Cohn, spilt av Jeremy Strong (Succession).

Filmen er skrevet av Vanity Fairs mangeårige Trump-kroniker Gabriel Sherman, og starter med Trump i 20-årene som sliter under sin eiendomsmagnat-pappa og streber etter å bli en betydningsfull skikkelse.

Satt til 1970- og 80-tallets Manhattan møter han den kunnskapsrike Roy Cohn som tar den unge mannen under sine vinger og blir hans læremester. Gjennom hensynsløse regler for suksess, er målet å til slutt bringe Trump til topps.

I et nylig intervju med The New York Times forklarer Sebastian Stan hvordan han tilnærmet seg rollen som en yngre, mer ydmyk Trump: 

«Se på de tidlige opptakene av ham i rettssalen med Roy Cohn: Du ser en drømmende gutt som prøver å holde hodet hevet og late som han er selvsikker.» 

Stan mener det er viktig å huske at Trump, til tross for sitt rykte de senere åra, «ble laget på denne planeten som oss andre.» 

Noen har beskyldt filmen for å «menneskeliggjøre» Trump, noe Jeremy Strong tilbakeviser i intervjuet:  

«Dette er en humanistisk undersøkelse av disse personene. Vi prøver å holde et speil opp mot denne verden og disse individene for å forstå hvordan vi havnet her», uttaler Strong.

Abbasi er enig og mener det er farlig å tro at man kan «menneskeliggjøre noen for mye.» 

Filmplakaten til The Apprentice, av Ali Abbasi, med Sebastian Stan, Jeremy Strong og Maria Bakalova som Trumps tidligere kone, Ivana.

Truet med søksmål

The Apprentice hadde verdenspremiere på verdens mest prestisjetunge filmfestival, Cannes i mai i år. 

Like før verdenspremieren, sendte Trumps kampanje ut en lengre uttalelse hvor de kalte filmen for «søppel» og «rein fiksjon». 

Kampanjen truet også med søksmål «for å ta for oss de åpenbart falske påstandene fra disse falske filmskaperne», sa Trumps kampanjesjef Steven Cheung i en uttalelse til Variety.

«Dette søppelet er ren fiksjon som sensasjonaliserer løgner som lenge har blitt tilbakevist. Som med de ulovlige Biden-rettssakene, er dette valginngripen fra Hollywood-eliten, som vet at president Trump vil ta tilbake Det hvite hus og slå deres foretrukne kandidat, fordi ingenting de har gjort har fungert», het det videre. 

«Det var veldig crazy det som skjedde, og jeg sparte Jeremy og Sebastian for noe av det, men det var en demoraliserende følelse», fortalte regissør Ali Abbasi i et eksklusivt intervju med The New York Times.

Rystet over manglende ryggrad fra store studioer

Truslene fra Trump ble aldri realisert, og filmen ble vist på filmfestivalen i Telluride uten protester. The Apprentice fikk til slutt en distributør i Briarcliff Entertainment.

I intervjuet med New York Times uttrykker Jeremy Strong at han ble rystet over hvor mange store studioer som ikke var villige til å kjøpe filmen og potensielt pådra seg presidentkandidatens vrede:

«Du tror at ting kan bli forbudt i Nord-Korea eller Russland og på visse steder, men du tror aldri det vil skje her», sier Strong. 

Abbasi, som tidligere har laget den kontroversielle filmen Holy Spider uttrykker frustrasjon over at The Apprentice stod i fare for aldri å bli sett:

«Jeg kommer fra Iran og er vant til diktatorer og autoritære regimer, men jeg trodde aldri at ytringsfrihet skulle være et problem i USA», sier han til New York Times. 

«Jeg tenker ikke at denne filmen er kontroversiell. Det er gjenfortelling av informasjon som er fritt og lett tilgjengelig overalt, og det er faktasjekket og trippelsjekket. Så mitt store spørsmål er, hva er problemet?»

The Apprentice kommer på norske kinoer 18.oktober.

LES OGSÅ:

Et takkebrev til Et takkebrev til Saddam

James Blunt: «Dere har muligheten til å ødelegge livet mitt»

Verdens mest bedritne sosiale nettverk: SocialAI

Følg oss på TiktokInstagramBlueskyX og Fjasboka

Del dette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kulturplattformen TBA