Fyre fest 2 utsatt før en eneste booking kom på plass

Stillbilde fra dokumentaren Fyre: The Greatest Party That Never Happened. Foto: Netflix

Kort tid etter at skandalefestivalen hadde annonsert at «Fyre Festival 2 is real» har det stoppet opp for den tidligere svindel-dømte Billy McFarlands festivalprosjekt.


«Fyre festival 2 is real». Det er i hvert fall det som står skrevet på en av flere gensere som har ligget ute for salg på festivalens nettsider.

Ingenting er som merch fra noe som aldri skjedde – eller? Skjermdumper: https://www.fyre.mx/store/ Fyrefest

Noe hadde begynt å skje på den beryktede Fyre-festivalens instagram-konto tidligere i år, og under det samme slagordet ble det annonsert at det skulle gjøres et nytt forsøk på å avvikle Fyre-festivalen, nærmere bestemt i Mexico fra 30. mai til 2. juni.

I februar i år – omtrent åtte år etter at den beryktede Bahamas-festivalen i 2017 – ble billettene lagt ut til den nye «ekte» festivalen, med billettpriser som startet på 1400 amerikanske dollar – noe som tilsvarer nesten 15 000 norske kroner.

Nå er festivalen utsatt.

Det melder ABC News, som siterer en melding sendt til en billettinnehaver:

«Arrangementet har blitt utsatt og en ny dato vil bli annonsert. Vi har utstedt en refusjon. Når den nye datoen er annonsert, kan du kjøpe billetten tilbake iigjen hvis det passer med timeplanen din.»

Billy McFarland (t.h) fikk med seg den avdanka artisten Ja Rule på å promoterte første utgave av Fyre fest i 2017. Foto: Netflix

Katastrofalt

Fyre fest er kjent som katastrofefestivalen som aldri skjedde i 2017.

Det kom festivaldeltakere, men mye gikk pent sagt til helvete, og der bildeposter som dette gikk viralt på internett:

Mannen bak det hele, Billy McFarland, ble dømt til seks års fengsel for å ha svindlet investorer for 27,4 millioner amerikanske dollar. Han ble senere løslatt etter mindre enn fire år.

Dokumentaren om verdens verste fake festival, Fyre: The Great Party That Never Happened, ligger for øvrig på Netflix.

Ute av fengsel igjen, hadde visst ikke McFarland tenkt å gi opp Fyre-planene:

«Etter flere år med refleksjon og gjennomtenkt planlegging, har det nye teamet og jeg fantastiske planer for Fyre 2», lovet han da han plutselig dukket opp på TV i februar for å annonsere et slags comeback.

«Drømmen min er endelig i ferd med å bli virkelighet.»

I tillegg til hårreisende billettsummer som starter på nærmere 15 000 norske kroner, har Fyre 2 også kunnet tilby VIP-pass til 5000 amerikanske dollar, men også en Prometheus God of Fyre-«pakke» til svimlende 1,1 millioner dollar.

Det siste alternativet, som festivalen hevder er utsolgt, var beregnet på åtte personer med fasiliteter som inkluderer en yacht og privat sjåførservice 24/7.

Etter all medieoppmerksomheteen rundt Fyre fest 2, har den lokale regjeringen på Isla Mujeres ut et offentlig avslag, der det står at det ikke var bedt om tillatelse for noen ny Fyre-festival. Skjermdump: H. Ayuntamiento de Isla Mujeres/ Facebook.

«Røde flagg overalt»

Den andre utgaven av Fyre fest hadde en dårlig start da billettene ble sluppet tidligere i år.

The Guardian skrev allerede i februar om lokale myndigheter på Isla Mujeres som benektet å ha fått noe informasjon om den påståtte kommende oppfølgeren til katastrofe-festivalen i 2017.

«Vi har ingen kjennskap til dette arrangementet, og har heller ikke kontakt med noen person eller selskap om dette. For oss er dette et ikke-eksisterende arrangement», uttalte Edgar Gasca fra turistdirektoratet for Isla Mujeres til avisa:

«Denne festivalen kommer ikke til å skje. Det er røde flagg overalt».

Med latter i stemmen har Gasca opplyst at hvis du går inn på nettsiden til Fyre-festivalen, tar koordinatene som er oppgitt der, og så legger disse inn i Google Maps, får du bare opp et sted i havet mellom Cancún og Isla Mujeres. Ifølge koordinatene eksiterer altså ikke festivalen på land.

Etter all medieoppmerksomheten rundt Fyre fest 2, la den lokale regjeringen ut et offentlig avslag i februar som sa at det ikke var bedt om tillatelse for arrangementet.

«Jeg tror de trodde de bare kunne kunngjøre dette og se om det fikk noe oppmerksomhet, og så be om tillatelsene etter hvert», la Gasca til i intervjuet med The Guardian. «Det er en litt naiv måte å tenke på».

Følg oss på TiktokInstagramBluesky og Fjasboka

LES MER:

Del dette
Kulturplattformen TBA