Hanne Kolstø og Sigurd Thomassen starter duoprosjektet Midnight Machine
Et lekent og eksperimentelt prosjekt som viser en ny side av begge musikerne.
– Jeg skulle bare lage solomusikk, smiler Kolstø. Slik ble det ikke.
Koronapandemien har ikke bare inneholdt frustrasjon, kanselleringer og et stengt uteliv. Mange har også brukt tiden på å la kreativiteten flyte, skape nye ting, og å danne nye musikalske forbindelser.
Da Hanne Kolstø, en av Norges mest spennende og kreative musikere, møtte Pow Pows Sigurd Thomassen i studio for å spille inn noen nye låter, ble en musikalsk gnist tent. Resultatet heter Midnight Machine – et lekent og eksperimentelt prosjekt som viser en ganske så ny side av begge musikerne. Dette er ren og skjær synth-pop; melodisk, fengende og lettfordøyelig.
Flytende rollefordeling
Det startet med at Kolstø skulle gjøre ferdig noen låter for sitt soloprosjekt, med Thomassen som produsent.
– Vi begynte å teste ut forskjellige metoder for å lage musikk, og vi skapte et slags fristed der vi kunne utveksle ideer, lyder og tekster. Det var helt hodeløst i starten, bare masse tanker og biter uten noen plan for hva det skulle bli. Og så plutselig satt vi der med skikkelig popmusikk, forteller Kolstø.
Det ble raskt tydelig for begge at dette kom til å bli en duo, heller enn et Kolstø-prosjekt med Thomassen som produsent. Alle ledd i komponeringen ble gjort av begge to, begge hadde sine ting å bidra med.
Kolstø forteller at hun pleier å ha et mantra i studio om at hvis hun har laget en melodi, så lager hun også veldig raskt en tekst til den:
– For så fort en låt har en tekst så er den der. Da er den en greie.
Dermed ble alle disse idéene hun og Thomassen kastet frem og tilbake også raskt til en låt.
– Plutselig satt vi der og hadde laget fem, så tolv og så atten låter, haha!
– Det synes jeg er kult. Jeg er vant til at det å lage både melodi og tekst tar ganske lang tid fra forskjellige band, skyter Thomassen inn.
– Men når vi holdt på, så ble det til en låt med tekst i løpet av to timer.
Gjør hele pakka på egenhånd
Rollefordelingen i duoen er flytende og bølger frem og tilbake, alt ettersom hvem som får idéene først.
– Ofte kan vi sitte på hver vår synth og leke oss frem til nye ting, eller vi tar med oss hver våre låter som vi liker inn til studio for å lage noe lignende – gjerne med det resultatet at det vi lager ender opp med å være totalt annerledes enn utgangspunktet, sier Kolstø.
Men det er ikke bare musikken duoen har lekt seg med, også det visuelle uttrykket tar de seg av selv. Thomassen er hjernen bak den visuelle utformingen av produksjonen – som cover og levende bilder som dukker opp når du spiller av musikk fra en strømmeplattform på telefonen din.
– Det er litt kult å gjøre hele pakka på egenhånd, sier Kolstø fornøyd.
– Det blir liksom en helt annen type helhet når alt er skapt av bandet selv.
Både album og konserter ligger på trappene for duoen. Da de tre første singlene skulle velges ut, var utfordringen nøyaktig hvilke av låtene som skulle presenteres først:
– Altså, vi slet jo med å kutte det ned til tretten, ler Kolstø.
– Vi må bare slutte å skrive mer musikk nå!